Villkor

Beställningar, leveranser och frakt

Plastfolie, Kaminer, kokgrytor och varmvattenberedare

Frakt av plastfolie (till bågväxthus), kaminer, kokgrytor och varmvattenberedare ingår i priset (inom Sverige). Därför räknas en lagd beställning som bekräftad och bindande så fort den kommer in. Om beställningen överstiger 10 000 kr skickas beställningen först efter att vi fått en handpenning på 50% av varuvärdet, resterande faktureras vid leverans.

Växthus och reservdelar

För tillfället framgår inte fraktpriset på hemsidan så när ni lägger en order så räknas det som en preliminär beställning (ej bindande).  Vi kommer att skicka ett mail med fraktpris och ni bekräftar då beställningen genom att svara på det mailet och/eller betala in handpenningen. När ni bekräftat beställningen och satt in handpenningen (se Betalning nedan) är beställningen bindande. Vi kan inte garantera att vi kan hålla växthuset i lager innan handpenningen är betald.

Normalt finns produkterna tillgängliga för omedelbar leverans.  De mindre varorna skickas med DHL och växthusen levereras med lastbil.  Önskar du hämta varorna själv eller har några andra önskemål så skriv in det i kommentarsfältet då du beställer. Lastbilarna har sällan kran så vid leverans av större växthus (>24kvm) så måste ni assistera föraren med lastare eller liknande.

 

Priser

Samtliga priser på hemsidan är angivna inklusive moms

För växthusen anger priset grundutförande i galvat stål utan lack, automatöppnare eller sänkt dörr. Kaminer m.m. är också tillval.

Betalning

Betalning ska ske inom 30 dagar efter leverans och i nuläget sker all betalning via faktura. Vid köp av växthus vill vi ha en handpenning på 50% av växthuset innan varorna skickas, resterande belopp betalas senast 30 dagar efter leverans.

Bankgiro 183-0793

IBAN: SE5950000000051701101734 BIC: ESSESESS

Garanti

  • På grytor och varmvattenberedare lämnas 2 års garanti.
  • På glasväxthusens konstruktion lämnas 10 års garanti och på galvaniseringen lämnas 2 års garanti. Man får räkna med att det blir mindre rostfläckar efter några år, särskilt runt skruvhål. Dock ska denna rost inte påverka konstruktionens hållfasthet. Glasklämmorna räknas inte till konstruktionen.
  • På bågväxthusens lämnas 10 års garanti på konstruktionen men garantin innefattar inte storm och snöskador, skruvar & smådetaljer eller ytrost. Vid mindre transportskador kan vi göra något litet avdrag.
  • Vi lämnar ingen garanti för snöskador eller stormskador.

 

Montering

Vi utför montering av växthus och priser finns under fliken montering. Där finns också de krav vi ställer på förarbetet och grunden. Du kan få mer tips om att bygga en grund under fliken Montering- Grunden och andra Byggtips.

Vi förbehåller oss rätten att vägra slutföra en montering om det utgör arbetsmiljömässig fara för våra  montörer eller om förarbetet är så dåligt att vi inte kan längre kan garantera monteringens kvalitet. Då kommer vi ändå fakturera milersättning och eventuell arbetstid. Om förarbetet är sådant att vi måste lägga extra tid för att åtgärda fel kommer vi fakturera extra arbetstid enligt gällande prislista.

Montera själv

Ska ni montera själva bör ni läsa igenom monteringsmanualerna och våra byggtips innan ni beställer så ni vet vad ni ger er in på.